Wie ben ik

Mijn naam is Wiesje van den Bergh, getrouwd met Nico en moeder van 4 kinderen. Na mijn studie HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener ben ik gaan werken in de zorg. In het begin werkte ik met mensen met een verstandelijke beperking, daarna in een psychiatrisch ziekenhuis.
Tijdens mijn werk ontmoette ik mensen die problemen hadden met hun gewicht.

Ook in mijn privéleven hoor ik mensen vaak praten over gewichtsproblemen. Ze willen vaak afvallen of op gewicht blijven wat vaak moeilijk is. Het jojo-effect is daar een gevolg van, wat kan leiden tot psychische klachten.

De laatste tijd hoor je van alles over voeding, de ene hype naar de andere. Natuurlijk is het leuk om zes kilo in een maand te verliezen, maar dan… Je gaat weer eten zoals je gewend was en de kilo’s komen er weer aan.

Zelf ken ik (helaas) ook dat probleem. Jaren geleden heb ik mijn leefstijl aangepast. Ik ben anders gaan eten, meer gaan bewegen en gaan sporten en gezocht naar een juiste balans in mijn leven ( gezin, werk en ontspanning) waardoor ik nu een gezond gewicht heb en me fit voel.
Dit gun ik anderen ook en ik weet dat het mogelijk is! Ook zonder shakes, pillen en dieet.

Met deze reden volgde ik de opleiding en ben nu als gewichtsconsulent aangesloten bij de erkende branchevereniging (BGN). Gezond Gewicht Woudenberg begeleidt, adviseert, ondersteunt en coacht mensen om te komen tot een gezond gewicht, een gezonde leefstijl en dit te behouden. Samen met jou kijk ik ook naar de redenen waarom jij bijvoorbeeld eet. Eet jij uit gewoonte of vanuit verleiding of vanuit emotie.

Tevens heb ik de opleiding tot integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach (Post-HBO registeropleiding) afgerond en de opleiding tot Leefstijltrainer. Als leefstijlcoach, coach ik mensen op diverse gebieden. Veelal vanuit een vraag op het gebied van gezonder willen leven, waarbij je kunt denken aan slaap, beweging, voeding, ontspanning en overgangsklachten. Door coaching kun je komen tot antwoorden waarom iets bijvoorbeeld niet lukt, wat je nodig hebt om iets wel te doen laten slagen of leer je bijvoorbeeld prioriteiten te stellen, om zo zelf op een gezonde manier te kunnen leven. Als Leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de erkende branchevereniging (BLCN).